براي موفقيت در كنكور كارشناسي ارشد چه بايد كرد؟
موسسه ورزشی ترلان قشقایی شاهین شهر
ماموریت این وبلاگ، اطلاع رسانی در خصوص ورزش قشقایی های شاهین شهر

برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد چه باید کرد

آیا دوباره قصد شرکت در کنکور دارید و می خواهید عزم تان را جزم کرده و شبانه روز درس بخوانید؟

اگر می خواهید دوباره درس خواندن را آغاز کنید و ساعت های متمادی کتابی را در دست بگیرید و مطالعه کنید، بهتر است یادتان باشد شما یک بار در آزمون کنکور شرکت کرده اید.

پس نباید نگران آزمونی به نام کنکور کارشناسی ارشد باشید. اما بهتر است در کنار این درس خواندن های متمادی چند لحظه ای را با خودتان و ذهن تان خلوت کنید چراکه اگر در روزهای آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد با خودتان وقت بگذارید و گره درگیری های ذهنی و حاشیه های زندگی روزمره تان را باز کنید، موفقیت در آزمون از آن شما خواهد بود.

این نوع فکر کردن نخستین گام برای حرکت به سوی تصمیم گیری های بزرگ تحصیلی است و برنامه ریزی از پی این فکرها شکل می گیرد.

بسیاری از داوطلبان تنها درس می خوانند و هیچ ذهنیتی درباره شیوه ی درست مطالعه و دستیابی به اهداف شان ندارند، برای همین نمره خوبی در امتحانات کسب نمی کنند، اما هستند داوطلبانی که در روزها کمترین زمان را برای درس خواندن صرف می کنند و نتایج مطلوبی نیز از نحوه ی درس خواندن شان در هر مقطعی از کنکور کسب می کنند.

رد پای این موفقیت به سرچشمه فکر و اندیشه این داوطلبان بازمی گردد. اگر داوطلب کنکور در مقاطع بالاتر از کارشناسی هستید و هدفمند درس خواندن را رمز موفقیت تان می دانید، آگاه شوید که ذهنی فعال زمینه ساز موفقیت شما می شود. زیرا ذهن شما هر لحظه تشنه یادگیری است و این مشغله های زندگی است که در کنکورهای کارشناسی ارشد و دکترا مانع موفقیتند.

برای همین اگر می خواهید هدفمند برای قبولی در کنکور حرکت کنید، نکات زیر را به خاطر بسپارید.



● آمادگی روانی، پیش شرط کنکور ارشد

مشغله ی ذهنی بسیاری از شرکت کنندگان آزمون های کنکور به ویژه کارشناسی ارشد، برخورداری از آمادگی روانشناختی است.

بحثی مهم که می تواند در صورت وجود هر گونه ضعف و نگرانی، در نگرش داوطلب تاثیر منفی بگذارد و نخست نگاه او را نسبت به خود و سپس نسبت به امتحانی که در پیش رو دارد، متزلزل و دچار مشکل کند.

به عبارت دیگر هر چه اعتماد به نفس داوطلب کنکور به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد کمتر باشد، که در اکثر مواقع به خاطر فاصله داوطلبان از فضای دانشگاهی کاهش می یابد، موفقیت او در آزمون کنکور سخت تر می شود. یعنی اگر داوطلب به کارآیی خود اعتماد نداشته باشد، عملکرد او تا حد زیادی کاهش می یابد.

بارها دیده شده داوطلبان کنکوری به اندازه کافی مطالعه کرده اند، ولی به دلیل برخوردار نبودن از اعتماد به نفس لازم، نتوانسته اند به خوبی از پس سوالات برآیند.

اگر شما هم با چنین مشکلی دست به گریبانید، بهتر است تا دیر نشده تمرین های هدفمند افزایش اعتماد به نفس را آغاز کنید و در راه تقویت تمرکز گام بردارید.

دیدگاه دیگر، نگرش داوطلب به امتحان است. اینکه چقدر امتحان را بزرگ یا وحشتناک می بیند که با بالا رفتن مقاطغ تحصیلی حجم این وحشت ها افزایش می یابد، به طوری که بر اساس نظرات کارشناسان آموزشی، داوطلبان کنکور بیشتری نگرانی، استرس و اضطراب را در روزهای پیش از کنکور تجربه می کنند.

زیرا داوطلبان فکر می کنند این امتحان برای آن ها مثل امتحان های دیگر نیست یا آزمونی است که می تواند خیلی وحشتناک تر باشد.

فکر می کنند اگر یک سؤال را جواب ندهند کل امتحان را خراب کرده اند و دیگر نمی توانند در مقاطع بالاتر از کارشناسی مشغول به تحصیل شوند.

این نوع نگرش نیز می تواند تاًثیر زیادی در موفقیت دانش آموزان کنکوری، به ویژه ارشد داشته باشد.

بسیاری از مشکلاتی که برای داوطلبان ایجاد می شود، ریشه در آمادگی روانشناختی آنان دارد. زیرا داوطلبان به دلیل نداشتن آمادگی روانشناختی لازم در جلسه امتحان دچار مشکل و اضطراب می شوند.



● نخستین گام در رفع این مشکل تشخیص میزان اضطراب است.

اگر برای اضطراب طیف و دامنه ای بین صفر تا صد در نظر بگیریم، معمولاًاضطراب بین صفر تا ۲۰ مفید است. از این حد هر چه بر میزان استرس و نگرانی افزود شود، مشکلات بیشتری بر سر راه فراگیری مطالب به وجود می آید و در برخی مواقع تحصیل را مشکل ساز می کند. در موارد خیلی حاد نیز، مشاوره با یک متخصص و حتی استفاده از دارو که توصیه شده است نیز کارساز نیست.

نکته ی قابل توجه دیگر این است که، اضطراب و عملکرد رابطه ی معکوس دارند؛ به این معنی که هر چه اضطراب افزایش یابد، عملکرد علمی داوطلبان به ویژه در مقاطع بالاتر از کارشناسی کاهش می یابد.

گاه پیش می آید که داوطلبان نکات درسی را به خوبی مطالعه کرده و به خاطر سپرده اند، اما در جلسه امتحان قادر به پاسخگویی به سؤالات نیستند. در حالی که پس از امتحان وقتی سؤالات را مرور می کنند، درمی یابند بسیاری از آن ها را بلد بوده اند اما به خاطر نگرانی و استرس توان پاسخگویی را از دست داده اند.

در چنین شرایطی می توان گفت، یادگیری به طور کامل انجام شده ولی عملکرد آن دلخواه داوطلب نبوده است.

آن چه باعث خراب شدن عملکرد علمی دانش آموزان علی رغم یادگیری خوب و مناسب می شود، همان اضطراب است.

بنابراین، ممکن است داوطلبی نکات درس را خوب بلد باشد ولی عواملی مانند اضطراب، خستگی، دارو و... عملکرد او را در جلسه کنکور کاهش می دهد و شکست از آن او می شود.



● در جست وجوی موفقیت و آرامش

کنکوری ها بهتر است در مقاطع بالاتر از کارشناسی ارشد، با توکل و آرامش تلاش شبانه روزی شان را شروع کنند و به خاطر داشته باشند، این آزمون با آزمونی که سال ها پیش پشت سر گذاشته اند، فرقی ندارد تنها مطالب تغییر کرده وگرنه نحوه پاسخگویی به سوالات به همان شیوه ای است که در کنکور کارشناسی در نظر گرفته شده است.

اگر این مهم را همواره در نظر داشته باشند، بدون شک این آزمون را هم مانند بسیاری از امتحانات دیگر زندگی پشت سر می گذارند.

دانش آموزان کنکوری باید این نکته ی مهم را نیز به خاطر داشته باشند که برای شرکت در آزمون کنکور به چهار نوع آمادگی نیاز است: آمادگی ذهنی، فکری، روانشناختی و معنوی.

منظور از آمادگی ذهنی بعد فنی و محتوایی است. به این معنی که دانش آموز کنکوری باید بر گروهی از یافته ها و مطالب مسلط باشد، تا بتواند در این آزمون علمی درست و به موقع ظاهر شود.

برای دانش آموزی که مطالعه ای پراکنده داشته و آمادگی اطلاعاتی لازم را ندارد، شرکت در آزمون کنکور معنی ندارد و بی فایده است.

اگر دانش آموزی تمام یک سال آمادگی برای کنکور را به مطالعه دروس ، تکرار دو یا چند باره تست ها و مطالعه ی موردی نقاط ضعف درسی بپردازد می تواند از رقبا پیشی بگیرد و راهی دانشگاه شود.

دکتر زارع، کارشناس و مشاور تحصیلی در این زمینه به داوطلبان توصیه می کند هر روز به صورت فشرده و کوتاه مدت مطالبی را که به صورت نکات مهم یادداشت کرده اند، دوباره خوانی و مرور کنند.

برای جزوات و مطالب درسی که قبلاً یاد گرفته اند کمتر وقت بگذارند و راه حل های سریعی را که برای حل مسائل یاد گرفته اند در اولویت اول درس خواندن شان قرار دهند.

چرا که فرصت برای یادگیری مطالب جدید بسیار کوتاه است و این کار علاوه بر افزایش اضطراب، هیچ نتیجه ی دیگری در بر نخواهد داشت.

مطالب علمی سال های قبل از کنکور ارشد اگر به موقع در ذهن داوطلبان دسته بندی نشده باشد، فرصت مطالعه به بیش از یک سال افزایش می یابد و این یعنی شکست در سال اول شرکت در کنکور کارشناسی ارشد.

برگرفته از وب سایت علوی




تاریخ: سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:ارشد, انتشارات ارشد, كارشناسي ارشد, سايت ارشد,
ارسال توسط اله کریم عباس نیا